Manden bag

Foto: Anders Brinckmeyer

MANDEN BAG


Det har altid ligget i kortene, at jeg skulle være kok. Jeg voksede op i Svendborg på Fyn og med mine forældres bugnende køkkenhave og med en morfar der var fisker, var der altid råvarer nok. Så snart jeg kunne stå op og holde om en ske, var jeg med, når der skulle syltes, bages og kokkereres. Køkkenet var min legeplads.

 

Allerede som 16-årig gik jeg i lære som kokkeelev hos Claus Holm, i den forbindelse havde jeg min faste gang på fynske slotte og herregårde sammen med den fynske kokkeelite. I 2007 blev jeg udlært kok, men for at finpudse mine kokkeevner yderligere arbejdede jeg i 2011 på en Michelin-restaurant i Toscana.

 

Siden da har jeg blandt andet været kok på et af Københavns mange væresteder. Her tilberedte jeg måltider for de skæbner, der har oplevet modvind i tilværelsen og fik således rig mulighed for at kombinere min passion for mad med det at hjælpe mennesker, der har det svært.

 

For mig er glæden ved og omkring maden det altafgørende. Mit kokkehjerte banker for den gode smag og glade, tilfredse gæster.


RÅVARERNE


Jeg køber altid sæsonens udbud af frugt og grønt og helst danske råvarer. Kød køber jeg på Peberdalsgaard ved Gyrstinge på Sjælland og grøntsager køber jeg hos Skiftekær Økologi på Tåsinge, Fyn.


Lokalt og kvalitet er to af mine nøgleord.

Kontakt Kant & Smag

Telefon: 61 69 20 36

Mail: Jesperfrosig@gmail.com

Jesper Frøsig

2400 København NV

Danmark

© Copyright. All Rights Reserved.